Social media check

twitter-292994_1280Een toekomstig werkgever doet vaak een social media check, als onderdeel van de sollicitatieprocedure. Werkgevers willen namelijk dé best passende kandidaat voor de betreffende functie. Tijdens de selectieprocedure zal hij daarom op meerdere manieren informatie over een kandidaat inwinnen. Naast bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken voeren, assessments afnemen en referenties checken, hoort een social media check hier tegenwoordig zeker bij.

Je social media geven een bepaalde indruk van hoe je bent. Als je bijvoorbeeld op social media negatieve uitspraken doet over bepaalde etnische bevolkingsgroepen, en voor de betreffende functie zou je in een multiculturele omgeving werken, dan kan ik het me voorstellen dat een werkgever je niet passend vindt voor de functie. Als je dronken op ál je foto’s staat, kan een werkgever zich afvragen of je wel professioneel kan zijn.

Het is daarom belangrijk om je bewust te zijn van je online imago, als je aan het solliciteren bent:

  • Scherm je niet-zakelijk social media accounts af. Zorg dat de informatie hierop, niet openbaar te zien is.
  • Google jezelf om te zien wat er verder nog moet worden afgeschermd of verwijderd.
  • Je kan er ook voor kiezen om bewust een aantal positieve zaken wel openbaar zichtbaar te laten op je social media accounts. Zaken die juist in je voordeel kunnen werken tijdens een sollicitatieprocedure. Kijk in dat geval vanuit de ogen van een potentiële werkgever en bepaal welke berichten het beeld versterken van wat je wilt uitstralen. Deze laat je ‘op openbaar’ staan.
  • Plaats een professionele profielfoto op LinkedIn en gebruik deze foto ook op je andere social media accounts. Je profielfoto is namelijk bijna overal openbaar zichtbaar en hiermee laat je een eenduidig en herkenbaar beeld van jezelf zien.
  • Zorg voor aanbevelingen op LinkedIn. Altijd goed als een ander je kwaliteiten op een openbaar medium erkent.
  • Gebruik een professioneel e-mailadres op je LinkedIn-profiel, zodat een potentiële werkgever je kan bereiken én zodat deze geen gekke eerste indruk van je krijgt door een vreemd e-mailadres.

Heb jij nog aanvullende tips? Laat het me hieronder weten, zodat iedereen gebruik kan maken van je adviezen.

Ik zou het leuk vinden als je ‘Carrière-impuls’ volgt. Dit kan via LinkedIn (groep), LinkedIn (bedrijfspagina)FacebookTwitterBloglovin’ en natuurlijk hier.

Volg ‘Carrière-impuls’ via Bloglovin’

 

2 gedachten over “Social media check

  1. Pingback: Tips voor het vinden van een eerste baan | Carrière-impuls

Geef een reactie