Pimp-down je e-mailadres: Less is more

E-mailadres bij sollicitatiesToen ik in de brugklas zat, kwam het internet net in opkomst. We hadden thuis in ons kantoor één vaste pc staan. Het internet ging via een telefoonlijn en het duurde een aantal minuten voordat er ook daadwerkelijk verbinding was gemaakt met het internet. Eerst volgde er een periode van rare ruis en elektronische scherpe piepjes. In een nostalgische bui kan ik dat nog weleens missen, maar de snelheid, de mogelijkheden en de kosten van het huidige internet maken mij toch gelukkiger.

Er kwam een moment dat ook e-mail geïntroduceerd werd bij de ‘gewone’ burger. Ook ik nam een e-mailadres. Van ‘Hotmail’, want dat had iedereen in die tijd. Mijn e-mailadres had twee x’en, twee lage streepjes (underscores) én mijn geboortejaar erin.  Dit alles verwerkt rondom mijn voornaam, want die stond er ook in.

Toen ik in mijn tweede studiejaar van de universiteit zat, besloot ik dat het tijd werd voor een meer volwassen e-mailadres. Mijn voor-en achternaam vóór het apenstaartje (at). Ik wijzigde overal mijn e-mailadres. Mijn oude e-mailadres hield ik aan, voor het geval hier nog iets op binnenkwam.

Jaren later werkte ik als Recruiter. Ik viel soms van de ene in de andere verbazing bij het zien van de e-mailadressen van sollicitanten. Voor mij was het heel normaal om tijdens mijn vervolgopleiding mijn e-mailadres te wijzigen in een representatief e-mailadres. Voor heel veel andere mensen bleek dit niet het geval te zijn. Ik zag e-mailadressen voorbijkomen met hierin dierennamen, Disney-namen, fantasienamen en verschillende hip-bedoelde of grappig-bedoelde namen.

Natuurlijk moet iedereen dit zelf weten. Bevorderlijk voor je sollicitatieprocedure is het echter niet. Het geeft namelijk geen goede eerste indruk, als je geen normaal formeel e-mailadres gebruikt voor je sollicitaties. Afhankelijk van het e-mailadres wat je gebruikt, kan je bijvoorbeeld onvolwassen, onprofessioneel of zelfs ordinair overkomen. Terwijl jij juist bij de betreffende werkgever een professionele indruk wil maken. Kies daarom voor een eenvoudig en representatief e-mailadres volgens het format: voor+achternaam@emailadres.com. Bestaat deze al? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een punt te plaatsen tussen je voor- en achternaam. Of kies voor een andere e-mailaanbieder. Met deze simpele aanpassing, zal je kans op een sollicitatiegesprek worden vergroot.

Een gedachte over “Pimp-down je e-mailadres: Less is more

  1. We hebben allemaal die tijd gehad dat een e-mailadres hipper dan hip moest zijn, maar het verbaast mij wat voor e-mailadressen je nu af en toe nog tegenkomt. Komt inderdaad niet professioneel over!

Geef een reactie