Mijn muzikale ontdekking: Jeangu Macrooy

jeangu-macrooy

Jeangu Macrooy tijdens de Popronde 2016 in het Regionaal Archief Nijmegen. 

Naast schrijven, heb ik nog een aantal andere hobby’s. Zoals naar live muziekconcerten gaan en goede Arthouse-Movies bekijken in het filmhuis.

Ik krijg energie van het ontdekken van goede nieuwe bandjes, tijdens liveoptredens en festivals. Af en toe bezoek ik zo’n optreden, waarbij ik totaal word verrast door de geweldige muziek. Dan is het hele muzikale jaar geslaagd. Het afgelopen anderhalf jaar waren dit bijvoorbeeld All the Kings Daughters (Pop/Folk), Démira (Modern Folk) en Blanded (Funky Brass Band).

Eén van mijn favoriete plekken om die bandjes te spotten, is tijdens de jaarlijkse Popronde (september t/m november). Een groot reizend festival langs veel steden in Nederland. Op één avond zijn er op verschillende locaties in de betreffende stad, bandjes te beluisteren. Waarbij je van locatie naar locatie gaat, om de bandjes te bezoeken.

Ik heb besloten om vanaf nu mijn ‘nieuw’ ontdekte bandjes met jullie te delen, in de serie ‘Mijn muzikale ontdekking’. Er staan weer een aantal leuke concerten op de planning en bovendien gaat het festivalseizoen straks ook weer beginnen. Ik hoop daarom de leuke muzikale verassingen met jullie te kunnen delen.

De aftrap van deze serie is voor Jeangu Macrooy. Deze zanger is oorspronkelijk afkomstig uit Suriname, maar hij woont tegenwoordig in Nederland. In 2016 was hij o.a. al te zien bij De Wereld Draait Door en hij was Serieus Talent bij 3FM.

Het is alweer een tijd geleden dat ik de zanger Jeangu Macrooy live heb mogen zien. Dit was tijdens de Popronde 2016 in Nijmegen. Het optreden vond plaats in het Regionaal Archief. Een bijzondere locatie. Vooraf waren er wat technische problemen. Gelukkig waren deze snel opgelost en kon Jeangu beginnen aan zijn optreden. Vanaf de eerste noten was ik enorm onder de indruk van zijn zware heldere soulstem. Hij wist meteen de hele zaal stil te krijgen. Rustige luisterliedjes, wisselde hij af met swingende dansbare muziek. Zijn meest bekende nummer op dit moment is Gold. Als Jeangu Macrooy ergens bij je in de buurt gaat optreden, grijp dan je kans om hem live te beluisteren. Dit is absoluut de moeite waard!

Zie hier voor mijn andere blogs. ‘Carrière-impuls’, is verder te vinden op LinkedInFacebookTwitterBloglovin’ en natuurlijk hier.

Follow my blog with Bloglovin

2 gedachten over “Mijn muzikale ontdekking: Jeangu Macrooy

Geef een reactie