De kracht van het complimenteren

approval-15914_1280Elke keer als ik de korte film ‘Validation’ op YouTube zie, raak ik geïnspireerd. Geïnspireerd door het effect van het complimenteren. Zelf deel ik graag complimenten uit. Als iemand een leuke jurk aanheeft, dan maak ik daar een opmerking over. Als een collega een bepaalde casus goed heeft aangepakt, dan spreek ik mijn complimenten uit. Als iemand een goede prestatie heeft geleverd, dan zeg ik dat ook. Dit ongeacht of ik het met iemand goed kan vinden. Het zit in me en het hoort bij wie ik ben. Bovenal vind ik het ook gewoon leuk, omdat ik weet dat de ander het zeer waarschijnlijk ook leuk vindt om te horen.

Tijdens mijn Hbo-opleiding Toegepaste Psychologie heb ik geleerd om in een professionele context te complimenteren. Dit was namelijk de basis van het oplossingsgericht coachen: Als coach blijf je  positief en complimenteer je over alle bereikte successen van de gecoachte. Ook bij de kleine stappen die worden gezet, geef je een compliment. Hierdoor krijgt de gecoachte zelfvertrouwen en motivatie om door te gaan.

De Westerse mens heeft een aantal behoeften die verwerkt zijn in de piramide van Maslow. De theorie gaat ervan uit dat elk mens dezelfde behoeften nastreeft. Wanneer aan de behoefte is voldaan, schuift men door naar de volgende behoefte. Het is niet mogelijk een niveau over te slaan. Eén van deze behoeften is de behoefte aan waardering, erkenning en zelfwaardering. Deze behoeft kan worden bevredigd door het krijgen van complimenten.

Nederlanders hebben de neiging om complimenten weg te wuiven. Het ontvangen van complimenten vinden we moeilijk. Echter blijkt uit onderzoek dat medewerkers die regelmatig positieve feedback ontvangen, gemotiveerder zijn om hun werk steeds beter te doen.

Skinner ontdekte al in de 20ste eeuw dat gedrag dat wordt beloond, herhaald wordt. Door veel aandacht te geven aan de (kleine) successen en andere positieve aspecten, zal er steeds meer goed gaan. Werknemers zullen hierdoor steeds betere werkprestaties willen leveren. Ook durven medewerkers die zich gewaardeerd voelen, meer van zichzelf te laten zien. Uiteindelijk zal dit alles leiden tot meer werkplezier, collegialiteit, een betere gezondheid van werknemers en een betere kwaliteit van het werk.

Ben je nu ook geïnspireerd geraakt door de kracht van het complimenteren? Dat komt dan goed uit. Het is vandaag namelijk Nationale Complimentendag! Let op de volgende zaken als je zelf complimenten uit gaat delen:

  • Zorg ervoor dat je compliment oprecht overkomt. Denk aan de toon van je stem en je enthousiasme (maar niet overdrijven).
  • Geef het compliment persoonlijk. Niet per mail of telefoon.
  • Wellicht een open deur: Zorg ervoor dat het compliment positief geformuleerd is.
  • Geef het compliment in de ‘ik’ vorm.
  • Zorg dat je compliment concreet is. Wat heeft de ander goed gedaan?
  • Complimenteer op onregelmatige momenten.

Bronnen/meer lezen:

Zie hier voor mijn andere blogs. ‘Carrière-impuls’, is verder te vinden op LinkedInFacebookTwitterBloglovin’ en natuurlijk hier.

Follow my blog with Bloglovin

2 gedachten over “De kracht van het complimenteren

Geef een reactie