Dagelijkse beweging op werkdagen

girl-1361906_1920De zon laat zich weer wat vaker zien, de temperaturen worden iets aangenamer, de vogels fluiten en de geur van verse bloemen hangt in de lucht. De lente is aangebroken!

De ideale periode om de fiets te pakken naar het station (of het werk) i.p.v. de bus. En de ideale periode om lunchwandelingen te houden.

Een half uur actieve beweging per dag, zou ervoor zorgen dat je gezond blijft. Het zorgt voor een betere conditie, het verlaagt de bloeddruk en het zorgt ervoor dat de kans op hart- en vaatziekten verkleind wordt. Daarnaast is beweging goed tegen stress en is het goed voor de lijn.

Zelf ben ik geen sportfanaat. Op vrije dagen in de lente en zomer, ga ik graag een uurtje wandelen of fietsen. Als ontspanning, ik kan hier namelijk echt van genieten.  Van het lekkere weer, het groen en de wind. Ik doe het echter ook, om aan mijn dagelijkse beweging te komen.

Hoe doe ik dat nu op werkdagen? Ik neem altijd de fiets naar het treinstation. Dit is 20 minuten fietsen enkele reis. Alleen als het stormt of stortregent, neem ik de bus. Vervolgens loop ik 5 minuten naar de trein. Als ik uit de trein ben gestapt, moet ik nog een kleine 10 minuten lopen naar het kantoor waar ik werk. De terugweg is hetzelfde, maar dan natuurlijk in de omgekeerde richting. Per werkdag heb ik dus ruim 1 uur actieve beweging, alleen al door het reizen.

In de lunchpauze ga ik meestal naar buiten. Dan ga ik een rondje wandelen. Ongeveer een half uur. Met het mooie weer, is het park hier ideaal voor. Dat is dan echt even genieten. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om even bij te kletsen met collega’s.

In totaal heb ik dus ongeveer 1,5 uur beweging op een werkdag. Belangrijk met een kantoorbaan. Natuurlijk zijn er tegenwoordig ook nog andere manieren om met een kantoorbaan, aan je dagelijkse beweging te komen. Zo zijn er bedrijven die een fitnesszaal hebben en zijn er werkgevers die bijvoorbeeld een fietsstoel op de werkplekken hebben geregeld. Een goede ontwikkeling.

Hoe kom jij aan je dagelijkse beweging, met je kantoorbaan?

Zie hier voor mijn andere blogs. ‘Carrière-impuls’, is verder te vinden op LinkedInFacebookTwitterBloglovin’ en natuurlijk hier.

Follow my blog with Bloglovin

12 gedachten over “Dagelijkse beweging op werkdagen

  1. Jij komt wel aan je beweging! Op mijn werkdagen lukt het niet echt, met de auto naar kantoor (1 1/2 uur heen en 1 1/2 terug). Stukje lopen naar de stad voor een broodje, maar daar blijft het bij 🙁

    Probeer ’s avonds we in te halen én ga sinds kort 2 x per week richting sportschool 🙂

    • Dat is inderdaad het nadeel als je wel met de auto naar kantoor moet gaan. 1,5 uur enkele reis is een flinke rit.

      Goed van je dat je inmiddels 2 x per week naar de sportschool gaat! Respect.

  2. Wow, ik vind het nog best een prestatie dat jij aan 1,5 uur beweging per dag komt. Dat lukt mij niet, maar om heel eerlijk te zijn ik zet mezelf er ook niet toe, haha! En dat terwijl ik het wel heerlijk vind om een stukje te wandelen en te genieten van de omgeving. Misschien dat het begin van de lente hét moment voor mij is om wat meer te gaan bewegen.

  3. Zover als jij kom ik niet, maar ook ik probeer in de lunchpauze een halfuur te lopen. Niet alleen voor je lijf fijn, maar ook om je hoofd weer even leeg te maken 🙂

Geef een reactie