Blog combineren met mijn baan

home-office-336373_1280Ik heb een normale kantoorbaan én ik heb mijn blog als hobby. Ik krijg hier namelijk veel energie van. Hoe combineer ik het bloggen met mijn baan? Daar zal ik jullie vandaag meer over vertellen.

  • Om te beginnen, heb ik mijn werkgever vooraf op de hoogte gesteld, dat ik een blog zou beginnen. Dit zodat ze dit niet via social media zouden vernemen én om te checken of dit niet bezwaarlijk zou zijn.
  • Daarnaast werk ik 32 u/w, waardoor ik o.a. meer ruimte heb voor mijn blog.
  • Ook heb ik een lieve vriend, die veel huishoudelijke taken op zich neemt. Hierdoor heb ik meer tijd voor mijn blog.
  • Ik ben geheel vrijblijvend met mijn blog begonnen: Ik schreef en publiceerde blogartikelen, wanneer ik inspiratie en tijd had.
  • Als ik een blogartikel heb geschreven, check ik of ik hiermee niemand schade toebreng. Dus ook mijn werkgever niet.
  • Toen mijn blog eenmaal begon te lopen, merkte ik dat ik steeds meer inspiratie kreeg. Ik schrijf daarom regelmatig op een vrije dag een voorraad aan artikelen. Deze plan ik vervolgens in op mijn website. Ik werk dus vooruit, waardoor ik nooit de druk voel om artikelen te schrijven en te publiceren.
  • Ik publiceer mijn blogartikelen twee keer per week, op mijn vrije dagen. Het publiceren doe ik automatisch d.m.v. inplannen, maar ik heb dan de ruimte om te checken of dit goed is gegaan. Ook heb ik dan de tijd om mijn blogs te promoten via social media.

Hoe combineer jij je blog met een reguliere baan?

Ik zou het leuk vinden als je ‘Carrière-impuls’ volgt. Dit kan via LinkedIn (groep), LinkedIn (bedrijfspagina)FacebookTwitterBloglovin’ en natuurlijk hier.

Volg ‘Carrière-impuls’ via Bloglovin’

Geef een reactie