Het begin

writing-pad-810542_1280Het hoge woord is eruit: Ik ga een blog beginnen.

Ik heb altijd geschreven. Vanaf de basisschooltijd. Voornamelijk korte verhalen, waarin ik mijn fantasie de vrije loop kon laten. Waarin ik een fantasiewereld kon scheppen, omdat ik mijn eigen leven zo saai vond.

In de middelbare school tijd heb ik deze schrijfkunsten verder ontwikkeld. In mijn korte verhalen kon ik een fantasiewereld scheppen, om te ontsnappen aan de realiteit.  Ik begon deze verhalen te delen. Met vriendinnen en familie. Doodeng vond ik dat. Het was alsof ik mijn ziel blootgaf. Daarnaast wilde ik dat mijn teksten goed waren. Maar wat als zoiets persoonlijks als mijn eigen verhalen, slecht zouden zijn?

Met een docent Nederlands als moeder en met een Leraar Basisonderwijs/Historicus als vader kreeg ik goede feedback. Van mijn moeder voornamelijk op het gebied van spelling en grammatica en van mijn vader op het gebied van formulering. Ik werd beter en soms deed ik eens aan een wedstrijd mee.

Vanaf mijn studietijd heb ik nauwelijks meer geschreven. Afgezien van de vele onderzoeksverslagen. Had ik het niet meer nodig om een fantasiewereld te scheppen? Of had ik geen inspiratie? Wellicht had ik het gewoon te druk om alle mijlpalen in mijn studentenleven mee te maken.

Tijdens het begin van mijn werkend leven werd ik weer gewezen op mijn ‘schrijftalent’. Tijdens mijn  eerste baan als HR-Medewerker op het gebied van Learning & Development, schreef ik weleens een nieuwsbericht voor het intranet, waar enthousiast op werd gereageerd. Voor mij was het normaal, maar ik werd er even bewust van gemaakt dat dit niet vanzelfsprekend was. Ook bij mijn tweede baan als Recruiter /Accountmanager werd enthousiast gereageerd op mijn eerste nieuwsbericht voor de website.

De afgelopen jaren, schreef ik bij een enkele inspiratie boost weer eens een kort verhaal of een blog. Dit keer waren het observaties en ervaringen uit het dagelijks leven. Deze plaatste ik op Facebook. Ik was vergeten dat schrijven veel meer is dan het op papier zetten van een verhaal dat in je hoofd zit. Het bestaat daarnaast uit herlezen en herschrijven. Keer op keer. Feedback vragen, aanpassen en vooral heel veel schrappen. Totdat het ‘goed’  is en ik tevreden ben. Dit was voor mij het minder leuke deel, maar het hoort erbij.

Toch ben ik op een punt in mijn leven gekomen dat ik ‘iets’ wil doen met dit ‘schrijftalent’ en dit verder wil ontwikkelen. Dit in combinatie met mijn passie voor het thema ‘Mens & Werk’ heeft me doen besluiten deze blog te beginnen. Hiernaast zal ik ook het schrijven van korte verhalen en blogs over andere dagelijkse onderwerpen weer gaan oppakken.

Mijn blogs schrijf ik op persoonlijke titel en zullen als thema hebben: ‘Mens & Werk’. Vanuit persoonlijke ervaringen en observaties, zal ik verschillende onderwerpen behandelen die te maken hebben met Carrière, Werk, Psychologie, Loopbaanontwikkeling, Solliciteren, Leren, Recruitment, Werkstress, Organisatiecultuur en andere HR-onderwerpen.  Hierin zal ik indien passend (actuele) vakkennis verwerken en mijn standpunt weergeven. Ik richt me op de volgende doelgroepen: Werkzoekenden, Werknemers en HR-collega’s.

Tot mijn eerste ‘echte’ blog!

Follow my blog with Bloglovin

11 gedachten over “Het begin

 1. Wist niet dat jij en ik dit gemeen hebben. Deze blog zou 1 op 1 door mij gepost hebben kunnen worden. Jij doet het nu ook echt! Veel schrijfplezier. Ik ga je met bewondering volgen via je blogs

 2. Hartstikke goed dat je begonnen bent, Mira! Niks zo zonde als jezelf tegenhoudt, omdat je het niet goed durft (en ik kan het weten haha, heeft me 30 jaar gekost).

  Heel veel succes en ik ga je zeker volgen!

 3. Wat leuk dat je begint! Ik heb een gelijkaardig situatie maar met verschil dat ik zelf nog maar 18 jaar ben. Ik de basisschool schreef ik heel veel. Ik kreeg daar geweldige punten voor en telkens heel goede commentaar, en ik deed het graag! In het middelbaar werd dat minder, er was geen tijd voor en andere dingen waren belangrijker. Tot ik enkele jaren terug ‘gevonden’ werd door een leerkracht. We deden met de klas een schrijfwedstrijd over een onderwerp waar ik heel gefrustreerd over was, dus het duurde niet lang tot ik een stevig verhaal had. Ik won de wedstrijd wat ik zelf heel verrassend vond en mijn leerkracht zette mij aan om mijn schrijftalent verder te ontwikkelen. Zonder dat ik het door had kreeg ik van haar soms ander soort taken. Nu enkele jaren verder ben ik daar afgestudeerd en begin ik aan mijn eerste jaar in de universiteit. En omdat ik nu geen leerkrachten meer heb die mij zullen aansporen ben ik zelf maar een blog begonnen. En man, wat ben ik daar blij om!
  Als ik jou blog zo al lees denk ik dat je misschien ook een beetje bent wat ik zoek. Ik zoek een gastblogster die eenmalig een artikel wilt schrijven voor onder de topic ‘motivatie’ van mijn blog. Als je interesse hebt hoor ik het graag!

  https://mygirlylifeweb.wordpress.com/

 4. Wat een leuke blog 🙂
  Zelf heb ik ook altijd geschreven.
  In het middelbaar waren dat gedichten, kortverhalen, one shots,…
  En nu? Nu werk ik. In mijn vrije tijd probeer ik te schrijven aan een fantasie verhaal. Helaas gaat dat minder snel dan ik had gehoopt 🙂
  Je bent altijd welkom om ook een keer bij mij te komen kijken 😉

Geef een reactie