6 tips voor het omgaan met tegenslagen

business-19156_1280Ik zie het weleens om me heen: Mensen die bij een tegenslag boos worden, gefrustreerd raken, opgeven of ‘uit balans raken’. Omdat ze niet weten hoe ze met tegenslagen om moeten gaan. Alles heeft ze altijd meegezeten. Nu zit het een keer tegen, en wat dan?

Zelf heb ik al op jonge leeftijd tegenslagen gekend. Kleine, maar ook wat grotere tegenslagen. Ondanks deze tegenslagen, bleef ik altijd overeind. Natuurlijk was het weleens zwaar. Soms heb ik ook even de tijd moeten nemen, om tot mezelf te komen. Ik gaf echter nooit op. Ik zocht (creatieve) manieren om alsnog mij doel te bereiken en soms heb ik hulp moeten vragen aan anderen. Door de tegenslagen die ik toen heb gehad, kan ik nu ook beter omgaan met grote tegenslagen. De vaardigheden die ik hiervoor nodig heb, heb ik al op jonge leeftijd geleerd. Ook kan ik door tegenslagen uit het verleden, extra genieten op de momenten dat alles meezit. Want die momenten zullen ook komen. Hoe uitzichtloos de situatie er, op het moment van de betreffende tegenslag, ook uit ziet.

Mijn tips voor het omgaan met tegenslagen:

  1. Je mag best even balen van de tegenslag. Blijf hier echter niet in hangen
  2. Neem de tijd om tot jezelf te komen (als je dat nodig hebt). Maar ook hier geldt: Blijf hier niet in hangen.
  3. Accepteer dat het leven niet altijd even makkelijk is. Tegenslagen horen erbij. ‘Go with the flow.’
  4. Kijk hoe je alsnog je doel kan bereiken. Eventueel met wat creativiteit en/of hulp.
  5. Zet door. Geef niet op.
  6. Geniet extra op de momenten dat alles meezit.

Zie hier voor mijn andere blogs. ‘Carrière-impuls’, is verder te vinden op LinkedInFacebookTwitterBloglovin’ en natuurlijk hier.

Follow my blog with Bloglovin

4 gedachten over “6 tips voor het omgaan met tegenslagen

  1. Goede tips! Wat mij ook altijd helpt is om het gewoon te benoemen dat je een tegenslag hebt, en ook benoemen hoe je je daarbij voelt. Dan kun je vanuit die feiten ook weer zoeken naar mogelijkheden.

Geef een reactie